IN-DEPENDANCE met Vera van Almen & Elizabeth Alderliesten

0
IN-DEPENDANCE
Belela © Elizabeth Alderliesten

De oprichters van IBASHO, de Antwerpse galerie gespecialiseerd in Japanse fotografie, openen binnenkort een nieuwe galerie op de Waalsekaai in Antwerpen. In tegenstelling tot IBASHO, zal IN-DEPENDANCE zich voornamelijk richten op werk van westerse kunstenaars in diverse disciplines. IN-DEPENDANCE opent in september officieel de deuren, maar tijdens het Antwerp Art Weekend van 16 tot 19 mei zal de galerie al een vooropening houden.

IN-DEPENDANCE
#56 © Vera van Almen

IN-DEPENDANCE toont in de expositie Where Silence Meets Me werk van Vera van Almen en Elizabeth Alderliesten. De Nederlandse fotografen ontwikkelden een zeer persoonlijke beeldtaal om hun innerlijke zelf te verkennen en de stilte te omarmen. ​Elizabeth Alderliesten toont haar serie Remember who you once were waarin haar fotowerken een innerlijke reis weergeven waarin ze duikt in de diepten van persoonlijke transformatie en zelfontdekking.

IN-DEPENDANCE
Transiz © Elizabeth Alderliesten

Vera van Almen’s kunstwerken voelen als enigma’s van afwezigheid, een zoektocht naar het ongrijpbare, een reis naar staten van zijn die ze niet rationeel kan bevatten. Haar camera-loze praktijk daagt de conventionele notie van controle uit door onverwachte resultaten van toeval te omarmen als een integraal onderdeel van haar artistieke proces. Haar beelden, zonder letterlijke weergave, nodigen kijkers uit om het ongeziene en onbekende te overpeinzen.

New path, 2023 © Vera van Almen

Where Silence Meets Me
16 t/m 19 mei
IN-DEPENDANCE
​Waalsekaai 59, Antwerpen (B)

Gelijktijdig te zien in Brussel: UNIQUE, Beyond photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam