Podium MH met Sakir Khader en Tjitske Sluis

0
Sakir Khader
Het leven op de West Bank voor 7 oktober © Sakir Khader

Op donderdagavond 11 april vindt er een nieuwe editie plaats van Podium MH. In Museum Hilversum vertellen documentaire fotografen Sakir Khader en Tjitske Sluis over hun werk. Sakir is de winnaar van de Zilveren Camera 2023. Hij kreeg deze felbegeerde prijs voor zijn serie ‘Het leven op de West Bank voor 7 oktober’. Tjitske won de eerste prijs in de categorie Documentair Nationaal met haar ‘Uit Liefde en Noodzaak’.

Sakir Khader is een Palestijnse documentaire fotograaf en filmregisseur, gevestigd in Nederland. Zijn belangrijkste focus ligt op de relatie tussen leven en dood in conflictgebieden, vooral in het Midden-Oosten. Bekend om zijn rauwe maar toch intieme, filmische kenmerkende stijl, probeert Sakir altijd de poëtische zorgen van het dagelijks leven te belichten. Hij is winnaar van de Zilveren Camera 2023 met zijn serie ‘Het leven op de West Bank voor 7 oktober’.

Tjitske Sluis is documentaire fotograaf, met een achtergrond in humanistiek en fotojournalistiek. Haar foto’s zijn onder andere verschenen in Trouw, De Volkskrant, De Gelderlander en De Limburger. ‘Uit Liefde en Noodzaak’ is een verhaal over mantelzorg, onmacht, liefde en noodzaak. Tjitske fotografeerde haar eigen moeder tijdens haar ziekbed en sterfproces. Ze overleed uit eindelijk thuis, zoals ze dat wenste. Een bijzonder intieme serie die je als bezoeker dichtbij laat komen op een moment dat vaak achter gesloten deuren plaats vindt.

Podium MH
Tijdens Podium MH krijg je de kans om met fotografen in gesprek te gaan over hun werk. Je komt meer te weten over de verhalen achter hun beelden. De deuren gaan open om 19 uur. Podium MH is van 19.30 – 21.00 uur. Podium MH is gratis te bezoeken bij een geldig entreebewijs voor Museum Hilversum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam