3D Sequences – Michel Szulc-Krzyzanowski

0
3D Sequences
© Michel Szulc-Krzyzanowski

Michel Szulc-Krzyzanowski maakt al meer dan vijftig jaar fotosequenties. Deze bestaan uit een reeks foto’s waarin een subtiele verschuiving optreedt. De reeks bestaat minimaal uit twee afbeeldingen, maar kan ook oplopen tot negen of meer. De sequenties begonnen ooit als horizontale rij, werden op een gegeven moment meer collages, en zijn nu zelfs driedimensionaal. Het maken van driedimensionale fotografie is voor Szulc-Krzyzanowski een groot avontuur, een sprong in het onbekende. Elke foto van een driedimensionale sequentie wordt afgedrukt en opgeplakt en daarna gemonteerd op onderlinge afstand – vaak overlappend, in een omlijsting. Het worden dus echte objecten. Door de 3D-sequenties ook in boekvorm te laten overkomen, wordt met Pixelmator Pro een pseudo-driedimensionaal beeld gemaakt door niet alleen slagschaduwen aan te brengen, maar ook perspectief vertekeningen. In dit nieuwe boek van Szulc-Krzyzanowski zijn meer dan 50 nieuwe 3-dimensionale sequenties te bewonderen.

3D Sequences
essay: Michel Szulc-Krzyzanowski en prof. Clayton Dickson
uitgave i.s.m. Galerie Baudoin Lebon, Parijs
te bestellen via: 3d-sequences-the-book@szulc.info
€ 60,- plus portokosten

3D Sequences

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam