Miquel Gonzalez – Memoria Perdida

0
Miquel Gonzalez
© Miquel Gonzalez

Tot op de dag van vandaag liggen aan de randen van Spaanse steden en dorpen, in ongemarkeerde massagraven in bermen, ravijnen of velden, de lichamen van meer dan 114.000 verdwenen slachtoffers uit de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en de dictatuur van Franco (1939-1975). Miquel Gonzalez ging op zoek naar de locaties waar de wreedheden hebben plaatsgevonden en naar de massagraven, die nog niet opgegraven of herdacht zijn.

© Miquel Gonzalez

Veel plekken zijn inmiddels onder nieuwe constructies verborgen of simpelweg verdwenen, zonder enig teken dat nog aan hun wrede verleden refereert. Miquel Gonzalez fotografeerde de meeste foto’s tussen zonsondergang en zonsopkomst – het tijdstip wanneer de meeste mensen werden opgehaald en vermoord – en zo dicht mogelijk bij de datum waarop de moorden plaatsvonden. “Hoewel de plekken doordrenkt waren met menselijke sporen, was het de menselijke afwezigheid die me het meest trof”, aldus Gonzalez.

Memoria Perdida – Echo’s van de stilte
Vr. 13 t/m zo. 22 oktober 2023
za./zo. 12.00-18.00 uur, ma. t/m vr. op afspraak
BROEDPLAATS BOGOTÁ
Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg

Het boek Memoria Perdia van Miquel Gonzales is verkrijgbaar in de boekhandel en via zijn website.

Boe,k Miquel Gonzalez, Memoria Perdida

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam