De 5 mooiste locaties om je auto op de foto te zetten

0
auto

Op je auto mag je trots zijn. Net uit de wasstraat (of nieuw uit de garage) kijkt ze je glimmend aan. Als fotograferen je andere passie is, kun je deze twee perfect combineren. Er zijn veel mooie locaties om je auto op de foto te zetten. In dit artikel staan 5 tips waar iedere foto- en autoliefhebber een kiekje moet hebben geschoten. Zorg trouwens wel voor een goede (auto)verzekering als je met je camera op pad gaat. Je wilt niet dat een mooie middag uiteindelijk in een nachtmerrie eindigt.

1. Een boulevard

Een wisselvallige dag waarop zon en wolken elkaar afwisselen. En het liefst met een stevig windje. Dat levert gegarandeerd een prachtig plaatje op. Stel je eens voor. Een mix van grijze en blauwe lucht, schuimende golven op de achtergrond en je auto in het middelpunt. De hele kust ligt vol met boulevards, dus je hebt genoeg keuze.

2. De Zuid-Limburgse heuvels

Nederland is grotendeels vlak, op wat oprispingen op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen na. De uitzondering wordt gevormd door Zuid-Limburg. Daar begint het al een beetje op berglandschap te lijken. Goed, met echte bergen heeft het niks te maken, maar je kunt er wel prachtige plaatjes schieten. Zuid-Limburg heeft vele plateaus waar je je auto als het ware voor de afgrond kunt zetten. Het gehuchtje Camerig heeft de mooiste vergezichten. Perfect om je auto te laten poseren.

3. De molens van Kinderdijk

Veel Hollandser gaat het niet worden. De doorsnee buitenlander denkt bij Nederland aan molens. Dit komt het voornaamst tot uiting in Kinderdijk, waar vele molens op een rij staan. Als auto- en fotoliefhebber moet je daar een keer geweest zijn.

4. De bollenvelden

Tussen maart en mei pendel je het beste met auto en camera tussen Noord- en Zuid-Holland. De bollenvelden staan dan namelijk in bloei. Felle kleuren komen je tegemoet. Het voordeel is dat de bollenvelden vaak in een rustige omgeving liggen. Daardoor heb je alle tijd om de foto van je leven te maken.

5. De Veluwe

Niet vanwege de heuvels, maar vanwege de prachtige heidevelden. Vanaf half augustus kleurt een groot gedeelte van De Veluwe paars. Een uniek beeld dat ieder jaar veel fotografen aantrekt. Kies een mooi plekje voor je auto uit en een prachtige foto is gegarandeerd. Ook het Balloërveld in Drenthe is een bekend heidegebied.

Hoe is de fotocamera verzekerd?

Het is de nachtmerrie van iedere fotograaf. Je komt terug bij de auto en je camera is weg. Als de camera uit de auto wordt gestolen, valt dit onder de inboedelverzekering. De autoverzekering zelf heeft hier dus niks mee te maken. Uiteraard moet je kunnen aantonen dat de auto goed was afgesloten. Ook zit er een maximum bedrag aan de vergoeding. Hoe hoog dit bedrag is, vind je in je verzekeringspolis.

Schade aan de auto als gevolg van inbraak wordt alleen vergoed als je all risk of beperkt casco bent verzekerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam