Een Apple IPhone Pro, voor de Pro fotograaf

0

Een telefoon kan natuurlijk nooit een spiegelreflex camera vervangen. Dit is nu nog niet mogelijk. Maar een digitale camera, dat is een punt waar we al lange tijd geleden voorbij zijn geschoten. Is de telefoon een alternatief voor de amateur fotograaf? Of een goede back-up voor de pro? Apple is al langere tijd bezig om een zeer consistente kwaliteit te leveren in hun IPhone. Dus op zakelijk gebied klink dat als een win voor een fotograaf. Een iPhone zakelijk abonnement is binnen 3 klikken afgesloten. Maar waarom is een toestel zoals de nieuwe Apple IPhone 14 Pro bij uitstek een goede keuze voor een fotograaf?

Iedere fotograaf weet dat het geheim van een scherpe foto niet alleen de hoeveelheid pixels betreft. Het is een organisch samenspel van de verschillende componenten. Een grotere sensor, een juiste lens en de belichting zorgen voor een geslaagde foto. Of juist niet. In een kast van een digitale spiegelreflex camera is er meer dan genoeg ruimte om alle elektronica te behuizen. Maar als je wel kwaliteit wil hebben, maar er niet de ruimte voor hebt, dan zal je concessies moeten doen. Tot het punt dat de technologie het toelaat om wel die kwaliteit in compact formaat te behuizen. Dat punt heeft de Apple IPhone 14 Pro Max behaald. Binnen in de Apple IPhone 14 Pro Max is geavanceerde quad pixel sensor te vinden. En met 48 megapixel heeft Apple een aantal bereikt, waarmee ze op hoog niveau kunnen meespelen. Al heeft Apple een uitstekende reputatie als het op kwaliteit van fotos aankomt. Maar met de nieuwe Pro lijn laat Apple zien dat ze betere kwaliteit foto’s maken dan de gemiddelde fotocamera.

Ook als het aankomt op de lenzen, laat Apple zien dat ze de Pro weg bewandelen. De hoofdcamera is een 24 mm lens. Daarnaast is er een 0.5x ultragroothoek macro lens van 13mm te vinden. Een 2x telelens van 48 mm, een 3x telelens van 77 mm en een 0.5x ultragroothoek lens van 13 mm. Als deze enorme hoeveelheid aan mogelijkheden is bezonken, bedenk dat dat dit allemaal in de broekzak past. Het samenspel met de grotere sensor zorgt ervoor dat er met minder licht, zeer goede resultaten kunnen worden geschoten.

Apple zou Apple niet zijn als er ook een stukje innovatie om de hoek kwam kijken. In dit nieuwe model vinden we Photonic Engine. Een systeem voor beeldgegevens. Hierdoor kan deep fusion, een ander Apple systeem dat de beste pixels samenvoegt tot 1 geheel, in een eerder stadium in het proces op de afbeelding worden toegepast. Het grote voordeel hiervan is dat er minder data verloren gaat. Bij minder licht blijven er in de praktijk meer kleuren over.

Apple laat duidelijk zien dat ze ook de echte Pro tegemoet willen komen. Met zoveel innovatie, techniek en nieuwe software kan bijna iedereen een echte fotograaf worden. De Apple IPhone 14 Pro Max is bij uitstek een prima apparaat voor de amateur fotograaf of als back-up voor de echte Pro’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam