Des oiseaux

0
Des oiseaux
Leila Jeffreys, Seisa, palm cockatoo, Adelaide Zoo, Australia, 2012 © Leila Jeffreys

Grote en kleine vogels, grijze en bontgekleurde, afkomstig van ver of heel dichtbij. Ze fascineren, ontroeren, soms beangstigen ze ons zelfs. Het Brusselse Hangar toont dertien fotografen van tien verschillende nationaliteiten, die elk een eigen kijk hebben op de vogels die ze op hun reizen of tijdens het werken aan specifieke projecten tegenkwamen.

Des oiseaux is een unieke verzameling vogelbeelden, oorspronkelijk gecreëerd voor een collectie boeken, Éditions Xavier Barral, en nu ook te bewonderen als tentoonstelling. De expositie is tegelijkertijd met de publicatie van het dertiende boek in de collectie, dat gewijd is aan Roger Ballen. De vogels van Roger Ballen aarzelen op de grens tussen fantasie en drama en zetten alle conventies over de voorstelling van de werkelijkheid op losse schroeven.

Des oiseaux
Michael Kenna, Wanaka Lake Tree, Study 2, Otago, New Zealand, 2013. Collection of the artist, 2019 © Michael Kenna

Met: Albarrán Cabrera, Roger Ballen, Byung-Hun Min, Graciela Iturbide, Leila Jeffreys, Rinko Kawauchi, Michael Kenna, Christophe Maout,
Yoshinori Mizutani, Paolo Pellegrin, Bernard Plossu, Pentti Sammallahti en Terri Weifenbach.

Des oiseaux
9 sep t/m 17 dec
Hangar
Kasteleinplein 18, Brussel (B)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam