Erwin Olaf – Dance in Close-Up

0
Erwin Olaf
Sarcasmen – II (1981), 2022, danser Salome Leverashvili, kostuumontwerp Hans van Manen © Erwin Olaf

De grootmeester van de Nederlandse dans, Hans van Manen, is op 11 juli 90 jaar geworden. Vanaf de jaren zeventig tot de jaren negentig was Hans van Manen niet alleen een van ’s werelds vooraanstaandste choreografen, maar ook een internationaal gevierd fotograaf. Het was in die tijd dat de toen piepjonge fotograaf Erwin Olaf de ver­maarde kunstenaar ontmoette, die hem bij de hand nam en hem met de wereld van de beel­dende kunst en studiofotografie liet kennismaken. In dit boek, Dance in Close Up, wordt hun veertigjarige vriendschap gevierd met een fotoserie waarin Van Manen momenten uit zijn choreografieën regisseert, uiterst precies vastgelegd door Erwin Olaf. Zoals Olaf zegt zeer geïnspireerd te worden door dans, zegt Van Manen op zijn beurt: “De camera kan iets wat je als toeschouwer niet kan: een close-up maken.”

Dance in Close-Up, Hans van Manen seen by Erwin Olaf
Erwin Olaf
Tekstbijdragen: Nina Siegal en Michael James Gardner
Hannibal Books
€59,-

boekcover Erwin Olaf Dance in Close up

Ook recent verschenen:
Casper Faassen – Photographic Works

Erwin Olaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam