Herstories: algoritmen, AI en fotografie

0
Herstories

Welke impact heeft het op je leven als je door een algoritme ‘geprofileerd’ bent? Hoe komt het dat grote beeld- en databanken, waarin met behulp van algoritmen informatie over mensen wordt verzameld, telkens weer instrumenten blijken voor discriminatie en uitsluiting? Welke verhalen komen niet aan bod? 

Op 31 mei om 19:00 uur presenteert IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] Herstories: een avond over algoritmen, AI en fotografie. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van algoritmen bij het creëren van gedeelde verhalen en het beïnvloeden van de publieke opinie over vrouwen en gemarginaliseerde jongeren in Nederland.

Sprekers zijn: Babusi NyoniNatalie Dixon en Klasien van de Zandschulp van affect lab, fotograaf Cigdem Yuksel en filmmaker Nirit Peled. De avond, gecureerd door affect lab en georganiseerd door FOTODOK in samenwerking met IMPAKT, wordt afgesloten met een rondetafelgesprek, gemodereerd door Natalie Dixon.

Herstories: 31 mei, 19.00 – 21.15
IMPAKT, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam