Eindexamenexpositie The Monday Collective

0
eindexamenexpositie

De deeltijdstudie vakopleiding fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn begon twee jaar geleden met veertien studenten. Nu studeren zes van hen af onder de naam The Monday Collective en tonen zij op 29 januari hun eindexamenwerk.

De eindexamenexpositie van The Monday Collective laat een diversiteit aan werk zien. Zo toont Saskia Otten stralende portretten van ouderen op de drempel van het leven. Andrea de Grauw heeft haar inspiratie gevonden bij David Loftus, de huisfotograaf van Jamie Oliver. Haar foto’s tonen vruchten en bloemen in hun rauwe werkelijkheid met prachtig Rembrandtlicht. Alied Kreijkes is al jaren de vaste huisfotograaf van poppodium Metropool in Enschede. Zij fotografeert metalbands in de coulissen en op het podium.

eindexamenexpositie
© Andrea de Grauw

Ingeborg van Dijk heeft zich in de loop van de opleiding toegelegd op het fotograferen van structuren in de natuur. Haar foto’s tonen een verrassend beeld van bekende plaatsen. Hans den Otter heeft gekozen voor het fotograferen van panoramische landschappen in Nederland. Jessica Heggers maakte een serie landportretten van het zwarte Lanzarote naast de witte hellingen van Zell am See.

De eindexamenexpositie vindt plaats op zaterdag 29 januari 2022 van 13 tot 17 uur in de ruimte van het Ondernemershuis Deventer bij de Gasfabriek; Zutphenseweg 6, Deventer.

© Alied Kreijkes
© Jessica Heggers

Lees ook: expositie eerstejaars studenten Fotovakschool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam