Stuur nu in voor de Zilveren Camera 2021!

0
1e Prijs – Nieuws Nationaal serie – Kees van de Veen – De met corona besmette Piet Franssen uit het Limburgse Tegelen ligt op de covid afdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Op 16 april 2020 overlijdt hij op 73-jarige leeftijd. Foto: © Kees van de Veen

Heb je een belangrijk verhaal of een pakkende foto gemaakt dit jaar? Stuur je beste werk in voor de meest prestigieuze fotojournalistieke prijs van Nederland. 

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en in Nederland gevestigde fotografen met een andere nationaliteit hun werk inzenden. Fotografen die inzenden kunnen bij hun inzending aangeven of ze tevens willen meedingen naar diverse bijzondere prijzen die worden toegekend.

Categorieën
Fotografen kunnen werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: de Zilveren Camera wisseltrofee en een geldbedrag van €10.000,-.

Zilveren Camera

Prijs voor Storytelling
Multimediale projecten die buiten de categorieën van de Zilveren Camera vallen, kunnen ingestuurd worden voor dePrijs voor Storytelling. Hiervoor geldt een aparte inzendprocedure. Met deze prijs hoopt de stichting ruimte te scheppen voor nieuwe ontwikkelingen in de fotojournalistiek en documentaire fotografie.

Paul Peters Fotoprijs
Voor de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie komen series en reportages van minimaal vijf foto’s in aanmerking, vergezeld van een toelichting van maximaal 200 woorden.

NSP / Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar
Stichting de Zilveren Camera is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Sport Pers. De jury in de categorie Sport wijst de winnende enkele foto, en daarmee de winnaar van de NSP / Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, aan.

Inzenden kan tot 1 januari 2022 12:00 (CET) via wedstrijd.zilverencamera.nl

Kijk voor alle informatie en voorwaarden op www.zilverencamera.nl

Lees ook: Dit zijn de winnaars Zilveren Camera Junior 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam