FotoFestival Naarden 2021 gaat door!

FotoFestival Naarden toont vanaf zaterdag 3 juli tot zondag 29 augustus het werk van verschillende fotografen op diverse plekken in Naarden.

0

Hoe leven mensen, hoe beleven zij goede en slechte tijden en hoe gaan zij ermee om? De curatoren van het fotofestival presenteren in dit thema de zoektocht naar deze spirituele kunstvorm.

Het tweejaarlijkse evenement startte in 1989 en is uitgegroeid tot een van de grootste fotofestivals van Nederland. Dit jaar is het thema The Art of Living, waarbij het vooral gaat om de zoektocht naar de ‘kunst van het leven’ van veerkrachtige, artistieke, creatieve en misschien wel alledaagse mensen. Er wordt werk getoond van meer dan zestig fotografen, zoals Jan Banning, Cynthia van Elk, Bibi Joan, Bart Koetsier, Liv Liberg, Alison Luntz, Claudia Neubert en Melissa Schriek.

FotoFestival Naarden
©Jan Banning, Groenlo, Norah Konings, FFN2021

Het verdriet van carnaval
Feiko van Koster Photography, Film & Video koos ervoor om het werk te tonen van fotografen Jan Banning en Richard Koek.
Jan Banning toont met zijn werk ‘het verdriet van carnaval’ de emotie en het verdriet van de carnavalsvierders die afgelopen jaar hun verkleedspullen in de kast moesten laten hangen. Richard Koek toont jonge jongens uit Bushwick, een latino-hispanic wijk in Brooklyn, New York.

Agata, Bieke en Germain
Curator Madé van Krimpen toont werk de Belgische Bieke Depoorter en Liv Liberg. Van Bieke Depoorter is het werk ‘Agata, Bieke en Germaine’ te zien. In oktober 2017 ontmoette Bieke Agata in een stripclub in Parijs. In de volgende drie jaar werkte de vrouwen samen en creëerde ze een klein alternatief universum waarin zich vragen voordoen over identiteit, performance en houding, en representatie.

Het campagnebeeld van deze editie van het FotoFestival is van Liv Liberg uit de serie Sister, Sister. Liberg fotografeert bijna haar hele leven al haar jongere zusje Britt. Wat eerst een spel tussen de zussen was, is met het afstuderen van Liberg aan de KABK tot professionele fotograaf een serieus kunstproject geworden.

©Melissa Schriek, ODE 2, 2021

Now you see me Moria
Curator Guinevere Ras laat het project Now You See Me Moria zien. En werk van Kevin Osepa. ‘Zien jullie ons?’ Vanuit deze nijpende vraag richt Amir, een Afghaanse vluchteling in Moria, een collectief op om het dagelijks leven in Moria in beeld te brengen. Amir start samen met de Spaanse in Nederland gevestigde fotograaf Noemí Pascal Herrero het Instagram-account @now_you_see_me_moria.

ODE
Curator Lotte van Es laat werk zien van Melissa Schriek (1992) en Mama-Diarra Niang (1982). Het werk dat te zien is van Schriek, ‘ODE’, toont de dynamiek van vriendschap tussen vrouwen. Al van jongs af aan staat Schriek versteld van de kracht van en saamhorigheid tussen vrouwen.

Voor meer informatie over deze tentoonstellingen en over de andere die werken die getoond worden, ga naar: www.fotofestivalnaarden.nl
Naast de prachtig getoonde werken zijn er ook prijzen te winnen.

Fotoboekenprijs 2021
Naast het festival wordt de Fotoboekenprijs 2021 weer uitgereikt in drie verschillende categorieën: een overall-prijs, die wordt toegekend aan het beste fotoboek van een Nederlandse professionele fotograaf, een aanmoedigingsprijs, die wordt uitgereikt aan het beste debuut fotoboek, en tot slot een prijs voor het beste tekst-/fotoboek dat in Nederland is uitgegeven.

FFN Talent Award 2021
Tijdens het FotoFestival Naarden wordt deze zomer voor het eerst de FFN Talent Award uitgereikt. In samenwerking met een aantal kunst- en fotografieopleidingen worden maximaal vier kandidaten per opleiding genomineerd.

FotoFestival Naarden
Anouk Kruithof – Universal Tongue, foto ©Niccolo Quaresima-13

Voor meer informatie over het festival of voor tickets ga naar: www.fotofestivalnaarden.nl

FotoFestival Naarden
Diverse plekken in Naarden
3 juli tot 29 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam