Track & Trace Kortrijk

0

Momenteel is er in het Belgische Kortrijk een nieuw fotofestival te zien, Track & Trace. Het fotofestival is gratis toegankelijk en neemt de bezoeker mee op sleeptouw langs verrassende beeldverhalen van hedendaagse bekende en onbekende, Belgische en internationale fotografen. Naast bekende Belgische namen als Katrien De Blauwer en Bieke Depoorter is er ook werk van enkele lokale fotoclubs te zien. Track & Trace bekijkt fotografie binnen ons dagelijkse doen en gaat na welke rol het digitale tijdperk hierin speelt. Hoe beïnvloeden de digitale en technologische evoluties de kunst van de fotografie? De professionele camera is vervangen door een smartphone, het familiealbum door een album op sociale media en persfotografen door toevallige voorbijgangers. Dagelijks worden online miljoenen beelden gedeeld. Vandaar dat ook voor de naam Track & Trace is gekozen. We volgen en worden gevolgd, of we nu willen of niet.

Er zijn vier parallelle exposities die je door het historische hart van Kortrijk brengen. Onderweg kom je interactieve ervaringen tegen als een camera obscura, een virtual reality-beleving en Insta Walls. Ook kun je luisteren naar een audiotour van de Belgische artiest Wannes Cappelle.
De exposities worden alle vier op erfgoedlocaties gehouden; er is een solo-expositie van Magnum-fotografe Bieke Depoorter met nieuw verrassend werk; een internationale groepsexpositie waarin hedendaagse fotografen tonen hoe ze omgaan met de overvloed van online beelden binnen digitale, technologische en actuele ontwikkelingen; een presentatie van de vijf winnaars van de Open Call Documentaire Fotografie die Kortrijk vorig jaar uitzette en ook tonen tachtig fotografen uit verschillende Kortrijkse fotoclubs  hun werk.

Track & Trace Kortrijk
13 mrt t/m 25 apr
diverse locaties Kortrijk (B)
track&tracekortrijk.be

Track and Trace
(c) Chloe Rosser
(c) Sebastian Steveniers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam