Nominaties World Press Photo 2021 bekend gemaakt

0
World Press 2021

Vandaag zijn de nominaties van World Press Photo Contest 2021 bekend gemaakt. Er zijn weer zes nominaties voor World Press Photo Of The Year en drie nominaties voor World Press Photo Story of The Year. Daarnaast zijn er ook nominaties voor diverse categorieën.

Dit jaar hebben 4.315 fotografen uit 130 landen 74.470 afbeeldingen ingezonden! Dit is een stijging ten opzichte van 2020, toen 4.282 fotografen uit 125 landen 73.996 afbeeldingen instuurden.

De zes genomineerden voor World Press Photo Of The Year zijn:

Lincoln Emancipation Memorial Debate
© Evelyn Hockstein, United States

Anais (26) discussieert over de verwijdering van het Emancipation Memorial met een man die wil dat het blijft staan in Lincoln Park, Washington DC, USA, op 25 juni.

Leaving Home in Nagorno-Karabakh
© Valery Melnikov, Russia, Sputnik
Azat Gevorkyan en zijn vrouw Anaik zijn gefotografeerd voordat zij hun huis verlieten in Lachin, op 28 november. Veel Armeniërs verlieten gebieden die na de Tweede Nagorno-Karabach-oorlog zouden terugkeren onder de Azerbeidzjaanse controle. Het district Lachin was het laatste district (van de drie) dat op 29 november door Armenië werd opgegeven.

The First Embrace
© Mads Nissen, Denmark, Politiken/Panos Pictures

Rosa Luzia Lunardi (85) wordt op 5 augustus omarmd door verpleegster Adriana Silva da Costa Souza in verzorgingstehuis Viva Bem in São Paulo, Brazilië.

The Transition: Ignat
© Oleg Ponomarev, Russia

Ignat, een transgender man, zit op 23 april 2020 met zijn vriendin Maria in Sint-Petersburg, Rusland.

Fighting Locust Invasion in East Africa
© Luis Tato, Spain, for The Washington Post

Henry Lenayasa, hoofd van de nederzetting Archers Post in Samburu County, Kenia, probeert op 24 april een enorme zwerm sprinkhanen weg te jagen die het weidegebied verwoesten. Sprinkhanenzwermen verwoestten grote delen van het land, net op het moment dat de uitbraak van het coronavirus het levensonderhoud begon te verstoren.

Injured Man After Port Explosion in Beirut
© Lorenzo Tugnoli, Italy, Contrasto for The Washington Post

Een gewonde man staat vlakbij de plaats van een enorme explosie in de haven van Beiroet, Libanon, terwijl brandweerlieden werken aan het blussen van de branden die de pakhuizen verzwolgen na de explosie, op 4 augustus.

De genomineerden voor World Press Photo Story Of The Year zijn de volgende drie:
Those Who Stay Will Be Champions
© Chris Donovan, Canada

Habibi
© Antonio Faccilongo, Italy, Getty Reportage

Paradise Lost
© Valery Melnikov, Russia, Sputnik

De winnaars worden op 15 april bekend gemaakt tijdens de online World Press Photo Online Festival 2021. Vanaf 17 april tot 25 juli zijn de foto’s te bekijken in De Nieuwe kerk in Amsterdam.

Voor meer informatie over de genomineerden: www.worldpressphoto.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam