Zilveren Camera 2020: inzending geopend!

0
Zilveren Camera 2020

Heb je een belangrijk verhaal of een pakkende foto gemaakt dit jaar? Stuur je beste werk in voor de Zilveren Camera 2020: de meest prestigieuze fotojournalistieke prijs van Nederland. Of stuur in voor de Prijs voor Storytelling met een project dat gebruik maakt van nieuwe ontwikkelingen in de fotojournalistiek en documentaire fotografie. 
Daarnaast kan je kans maken op de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie, wordt de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar vergeven aan de categoriewinnaar van ‘Sport’ en kan er na de uitreiking worden gestemd op één van de tien genomineerde foto’s voor de Publieksprijs.

Natuur en Wetenschap
Stichting De Zilveren Camera voegt de categorie ‘Natuur en Wetenschap’ toe aan de jaarlijkse fotografiewedstrijd. Fotografen worden uitgenodigd enkele beelden of series in te sturen die de natuur, de menselijke invloed hierop en/of de hieruit voortvloeiende wetenschappelijke zoektocht in beeld brengen. Natuur en wetenschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en sluiten aan bij grote thema’s van onze tijd. Denk aan alomtegenwoordige onderwerpen als klimaatverandering of Covid-19, waarbij de handel in bosvlees leidde tot een globale pandemie en een wereldwijde zoektocht naar een vaccin. Door de mondiale schaal en de vaak lange tijdspanne waarin deze processen zichtbaar worden zijn dit thema’s die een lange adem en veel onderzoek vereisen. De Zilveren Camera wil met de introductie van deze categorie kwalitatieve fotojournalistiek omtrent deze onderwerpen stimuleren.

Inzenden voor de Zilveren Camera 2020 kan tot 1 januari 2021 12.00 (CET) via wedstrijd.zilverencamera.nl

Kijk voor alle informatie op www.zilverencamera.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam