I Know How Furiously Your Heart is Beating

0

Magnum-fotograaf Alec Soth (1969) is vooral bekend van zijn beelden waarin hij het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving vastlegt. Na een grootschalig retrospectief in 2015 brak voor de fotograaf een periode van bezinning aan, waarin hij niet reisde en nauwelijks fotografeerde.

Deze persoonlijke zoektocht resulteerde in zijn meest recente project I Know How Furiously Your Heart Is Beating en markeert een verandering van Soths eerdere werk.

Een portret uit 2017 van de op dat moment 97-jarige choreograaf Anna Halprin in haar huis in California was het startpunt van de serie. Het contact met deze opmerkelijke vrouw in haar meest vertrouwde omgeving betekende voor Soth een doorbraak. In plaats van de focus te leggen op een plek, gemeenschap of bevolkingsgroep begon hij zich op het individu en diens persoonlijke leefomgeving te concentreren. Foam presenteert de eerste museale tentoonstelling van deze nieuwe serie, bestaande uit stillevens van bescheiden bezittingen en portretten van uitzonderlijke mensen in hun persoonlijke omgeving.

Soth werkte met een trage grootbeeldcamera en fotografeerde vrijwel uitsluitend bij daglicht. Het resultaat is een intiem en uiterst persoonlijk beeld, een foto als een dagdroom. Een duidelijke verhaallijn ontbreekt vaak in zijn fotoseries. Door weglating en suggestie wordt ruimte gelaten aan de verbeelding. Alec Soth – I Know How Furiously Your Heart is Beating
11 sep t/m 6 dec
Foam

Voor meer informatie klik hier

Chicran’s Bedroom, Bucharest, 2018.
Renata, Bucharest, 2018.
Sonya and Dombrovsky, Odessa, 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam