Refkele Steemers exposeert onder de A9

0
Refkele Steemers
© Refkele Steemers

De Gemeente Amstelveen heeft in het kader van ‘De stad als podium’ fotograaf Refkele Steemers gevraagd om twaalf lichtbakken te vullen met haar eigen werk. Dit doet ze met haar zeer persoonlijke project Reflect

Hierin gaat Refkele op zoek naar een universele en herkenbare verbeelding van verdriet, vreugde, gemis en nostalgie. Reflect is een dromerige en melancholische serie die herinneringen aan een geliefd en gemist persoon weergeeft en wat het effect hiervan is op het heden. Op jonge leeftijd verloor Refkele Steemers haar moeder. Sindsdien is haar moeder een belangrijke rode draad in haar leven gebleven en voelt zij de pijn en vreugde over het leven van haar moeder tot op de dag van vandaag. “Ik ben een zoektocht aangegaan waarbij ik op zoek ging naar spullen en herinneringen aan mijn moeder. Hierdoor voel ik mij nog meer verbonden met het verleden en koester ik dat. Met het leggen van deze puzzel probeer ik mijn eigen identiteit beter te leren kennen en te begrijpen. Mijn dochter helpt me daarbij, zij is te zien in kledingstukken van haar oma.” 

De foto’s zijn in lagen opgebouwd, hiermee worden herinneringen, gevoelens en ongrijpbare stukken van het geheugen verbeeld. In de foto’s is gebruik gemaakt van diverse eigendommen van haar moeder, zoals haar trouwjurk, trouwschoenen, hoed, tekeningen, tassen, het huis waar ze in haar jeugd woonde en meer.
Reflect is nu te zien onder het viaduct van de A9 aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam