Binnenkort expositie ‘Les Marées’ van Casper Faassen

0
Casper Faassen
© Casper Faassen

Op donderdag 17 september 2020 opent bij Project 2.0 Gallery in Den Haag de expositie ‘Les Marées’ van Casper Faassen. De beeldend kunstenaar zal fotografisch werk tonen dat voortvloeide uit zijn samenwerking met dansers van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De titel ‘Les Marées’, of ‘de getijden’ verwijst naar een belangrijk thema binnen zijn werk; de spanning tussen het verdwijnen en het verschijnen, het zichtbare en het onzichtbare. Ander werk van Faassen’s hand reflecteert op de recente Black Lives Matter beweging. Voor deze serie werkte hij samen met danser Prince Credell.

De dansfilm ‘Hover through the Fog and Filthy Air’ wordt ook vertoond, deze film kwam in corona tijd tot stand als reactie op de viering van vrijheid in isolatie. In de film dansen Chloe Albaret en Marne van Opstal, welke beiden actief zijn bij het Nederlands Dans Theater. Van Opstal verzorgde ook de choreografie voor de film.

Casper Faassen raakte initieel in dans geïnteresseerd door Igone de Jong. Daarom is het extra bijzonder dat er tijdens deze expositie voor het eerst werken te zien zijn waarin zij de hoofdrol speelt. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Kahmann Gallery (Amsterdam) en is tot medio oktober open voor publiek.

Project 2.0 Gallery
Noordeinde 57
Den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam