Carla van de Puttelaar: Artfully Dressed

0
Carla van de Puttelaar
Talita Teves © Carla van de Puttelaar

Vrouwen hebben altijd al een grote rol gespeeld in het werk van Carla van de Puttelaar. In de serie Artfully Dressed legt ze prominente en veelbelovende vrouwen in de internationale kunstwereld vast in bijzondere kleding.

Ze fotografeerde zowel kunstenaars, kunsthistorici, conservatoren, veilingprofessionals, handelaars en galeristen, verzamelaars, filantropen, organisatoren van kunstbeurzen als journalisten. Niet alleen de beroepen variëren, ook is er een breed scala aan culturele achtergronden, nationaliteiten en leeftijden. Zo toont Carla van de Puttelaar in de inmiddels al meer dan 400 portretten het aandeel en de diversiteit van de vrouwen in de kunstwereld; zij wil er hun zichtbaarheid vergroten door hun prestaties, intelligentie, kracht en schoonheid te laten zien. Veel van de geportretteerden zijn gekleed in bijzondere designerkleding, antieke kostuums en vintage kleding. Sommige van hen zijn verpakt in luxueuze stoffen die zijn uitgeleend door prominente textielontwerpers.

Een selectie van de beelden is tot en met 20 september te zien in Museum Jan Cunen in Oss.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam