Streetlife: Jamel Shabazz en Hans Rietveld

0
Streetlife
The Righteous Brothers, NYC 1981. © Jamel Shabazz

In Fotomuseum aan het Vrijthof zijn twee tentoonstellingen over straatfotografie te zien uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz is een internationaal bekende documentaire-, mode-, straat- en portretfotograaf. Hij fotografeert het bruisende straatleven in New York al sinds de jaren ’80. Naast muzikanten heeft hij het alledaagse leven op straat en in de metro geportretteerd. Er zijn in de tentoonstelling circa 50 kleurrijke foto’s te zien, gericht op zijn fotografie uit de jaren ’80. Bezoekers kunnen op platenspelers zelf bijpassende muziek draaien. Bij de tentoonstelling wordt ook het nieuwe fotoboek van Shabazz worden gepresenteerd. 

Streetlife
Young Boys, East Flatbush, Brooklyn, NYC 1981. © Jamel Shabazz

Hiernaast zijn 30 zwart-witfoto’s van Hans Rietveld te zien. In zijn geliefde stad Maastricht, Parijs, of waar hij ook was, fotografeerde Rietveld altijd mensen in ogenschijnlijk gewone omstandigheden. Johan van der Keuken en Ed van der Elsken zijn belangrijke tijdgenoten en inspiratoren. Zijn nostalgische beelden in Streetlife komen vooral uit de periode 1965-1975.

Streetlife
© Hans Rietveld

Streetlife
Jamel Shabazz en Hans Rietveld
t/m 27 september
Fotomuseumaanhetvrijthof
Vrijthof 18, Maastricht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam