Iconobelge: Belgische modefotografie

0
© Lara Gasparotto

Iconobelge II toont een krachtige en uiteenlopende selectie Belgische modefotografen. Stuk voor stuk gaan zij een dialoog aan met de prachtige ruimtes op de eerste verdieping van Handelsbeurs Antwerpen die normaal niet publiek toegankelijk zijn. Er is werk te zien van onder meer Marc Lagrange, Lara Gasparotto, Harry Gruyaert, Laetitia Bica, Stephan Vanfleteren, Frieke Janssens, Karel Fonteyne, Kurt Stallaert, en Murielle Victorine Scherre. Jong aanstormend talent naast ervaren meesters. Nooit eerder stonden deze fotografen zij aan zij. Een buitenkans dus, ook architecturaal.

Iconobelge
Motherhood 2 © Kurt Stallaert

Iconobelge werd voor het eerst georganiseerd door AntwerpPhoto in de zomer van 2018 met als doel de Belgische fotografie te ondersteunen. AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale, die toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. Met een uitgebreide festivalweek, talrijke zomerevents en toonaangevende exposities inspireert en prikkelt AntwerpPhoto de bezoeker om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan. De editie van 2020 is i.v.m. het coronavirus uitgesteld tot 2021.

Iconobelge II  loopt van 11 juli tot en met  27 september 2020.

Iconobelge
Huntress © Frieke Janssens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam