Fotografie-apps: Pro Camera by Moment

Mark Moed bespreekt in deze rubriek de app Pro Camera by Moment fotografie-apps voor smartphone of tablet.

0
Pro Camera by Moment
App: Pro Camera by Moment

Voor veel mensen is de smartphone de camera die ze het meest gebruiken. De reden is dat je de smartphone altijd bij je hebt, niet omdat hij betere opnames levert dan een echte camera. Door het gebruik van een goede camera-app kun je de beeldkwaliteit echter wel duidelijk verbeteren en vooral de mogelijkheden uitbreiden. Pro Camera by Moment is een mooi voorbeeld van zo’n app. 

Als je niet meteen naar de Play Store of App Store gaat, maar eerst naar Moment Camera Pro zoekt, kom je waarschijnlijk terecht op shopmoment.com. Dit is de site van Moment, een bedrijf dat ooit begon als producent van (voorzet)lenzen voor smartphones. Na een voorzichtige start op Kickstarter bleken de lenzen behoorlijk populair waarna het programma uitgebreid werd en er klaarblijkelijk een marketing-persoon ingehuurd werd. Moment houdt van mooie slogans en noemt zich tegenwoordig The outfitter for photographers and filmmakers. In de winkel vindt je een ruim assortiment, gericht op de fotograaf en cineast. Dat zijn op de genoemde smartphone-lenzen na geen eigen producten. Er zijn veertien categorieën zoals audio, tassen, camera’s, drones, filters, statieven en gimbals en je vindt er bijvoorbeeld camera’s en objectieven van Fujifilm, drones van DJI en statieven van Peak Design. De eigen voorzetlenzen zijn ook beschikbaar, volgens Moment The worlds best smartphone lenses. Het assortiment biedt hoogwaardige tele-, groothoek-, macro- en fisheye-lenzen. De Moment Camera Pro-app is oorspronkelijk ontwikkeld om de voorzetlenzen optimaal te kunnen gebruiken maar de app is nu ook los leverbaar. 

shopmoment.com

Als bij een spiegelreflex 
Volgens de makers biedt Pro Camera by Moment DSLR shooting experience voor je smartphone. Als je de mogelijkheden bekijkt snap je wat ze bedoelen. Om enkele van de vele functies te noemen: volledig handmatige instellingen, focus peaking, zebra striping (onder- en overbelichte beeldpartijen worden getoond met blauwe en oranje strepen), de mogelijkheid om afstand en belichting gescheiden vast te zetten, histogram voor lichthoeveelheid of kleur, exif-functie, timelapse en opslag in jpeg, raw en tiff. Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor bepaalde smartphones, zoals HDR+ en HDR Enhanced (Google Pixel), 3D Shutter waarbij je de afstand vast kunt zetten door het half indrukken van de ontspanknop en opslag in HEIF. De app heeft uiteraard een functie waarbij je een van de Moment-lenzen kunt selecteren. Bij gebruik van de Moment Anamorphic lens ($ 149,-) kun je zelfs anamorfotische filmbeelden maken.

Ondersteuning voor iOS 
Moment Camera Pro is beschikbaar voor iOS, maar sinds kort meldt Moment op de Google Play Store dat de app voor Android niet langer wordt ondersteund en aangepast. De reden is dat Moment te weinig Android-ontwikkelaars kan vinden, ze zijn nodig om de app continu aan te passen aan alle verschillende Android-smartphones. Moment Camera Pro kent geen gratis proefperiode, je moet meteen €7,99 aftikken. Vanwege het ontbreken van ondersteuning bestaat de Android-versie niet meer.

Pro Camera by Moment
Alleen iOS: €7,99 

Dit artikel is afkomstig uit Focusmagazine 5 2020. Bekijk het volledige magazine hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam