Peter Lindbergh: Untold Stories in Kunstpalast

0
Peter Lindbergh
Linda Evangelista, Michaela Bercu & Kirsten Owen Pont-à-Mousson, 1988 © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris)

De in september 2019 overleden Peter Lindbergh heeft twee jaar aan deze overzichtstentoonstelling gewerkt. Samen met het Kunstpalast stelde hij een verzameling van 140 foto’s samen die een diep inzicht bieden in zijn uitgebreide oeuvre, dat zich uitstrekt van de vroege jaren ‘80 tot heden. Veel van de beelden zijn nooit in tentoonstellingen getoond; anderen zijn in opdracht gemaakt en gepubliceerd door tijdschriften zoals Vogue, Harper’s Bazaar, Interview, Rolling Stone en W Magazine.

Peter Lindbergh had een hele eigen invulling van het begrip modefotografie. Niet mode, maar de geportretteerde stond bij hem op de voorgrond. Hierdoor is hij er met zijn werk in geslaagd de directe context van modefotografie en heden­daagse cultuur te transcenderen en opnieuw te definiëren. Untold Stories is opgebouwd uit drie delen, in een chronologische volgorde. Twee grootformaat installaties omlijsten de tentoonstelling en geven verrassende perspectieven op het werk van Lindbergh.

Peter Lindbergh: Untold Stories
t/m 1 jun
Kunstpalast
Ehrenhof 4-5, Düsseldorf (D)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam