Canon Zilveren Camera 2019

0
Canon Zilveren Camera 2019
Het Nederlands Fotomuseum kocht onlangs het multimediaproject De Migrant aan van Anaïs Lopez. Met dit project won zij in 2019 de Prijs voor Storytelling. Zij benadert hiermee een onderwerp als migratie op een vernieuwende manier.

De Canon Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland.

De wedstrijd staat open voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen. Het beeldmateriaal moet in 2019 zijn gemaakt. Reportages/series waarmee al eerder is gestart en die (pas) in 2019 zijn afgerond kunnen ook worden ingezonden.

Fotografen kunnen werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: de Canon Zilveren Camera wisseltrofee en een geldbedrag van €10.000.

De winnende beelden worden verzameld in het Zilveren Camera Jaarboek en eerst tentoongesteld in Museum Hilversum, waarna de expositie door Nederland reist.

“Het winnen van de Zilveren Camera betekent dat je werk veel meer mensen bereikt, van koning Willem-Alexander tot de bakker op de hoek.” Marcel Molle, directeur Zilveren Camera

Canon Zilveren Camera 2019
Canon Zilveren Camera winnaar 2019 Cynthia Boll kon haar werk niet alleen aan de koning laten zien, het werd ook in talloze kranten gepubliceerd. Zij draagt met haar werk bij aan de bewustwording van klimaatverandering. Foto: Cynthia Boll

Jury

De Canon Zilveren Camera 2019 verwelkomt dit jaar een flink aantal nieuwe juryleden, naast een groot aantal terugkerende juryleden.

Marcel Molle: “We zijn blij dat we een mix van experts met ervaring, vernieuwing en spreiding over de diverse media in de jury hebben. Ieder jurylid zit niet langer dan vier jaar in de jury, idealiter zit in elke deeljury een fotograaf, journalist en beeldredacteur. Zo maken we keuzes die de fotojournalistiek in de breedte representeren.”

Curator en fotografie expert Marc Prüst zal wederom de jury voorzitten, dit zal het laatste jaar zijn van Prüst, die inmiddels vier jaar juryvoorzitter is geweest.

De beste foto’s kunnen alleen winnen als jij ze inzendt!

Canon Zilveren Camera 2019
Ook kleine verhalen hebben grote impact. Het werk van Marvel Harris bereikt mensen die zich misschien herkennen in zijn verhaal over zijn eigen transitieproces van vrouw naar man. Foto: Marvel Harris

Inzenden

Wil jij meedingen naar de Canon Zilveren Camera, de Prijs voor Storytelling of één van de andere prijzen? Stuur dan tussen 1 december 2019 en 2 januari 2020 je foto’s in.

In de maand januari buigt de vakjury zich over alle inzendingen, de uitslag wordt op vrijdag 1 februari bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. 

Kijk op zilverencamera.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam