Saskia Boelsums is Kunstenaar van het jaar 2020

0
Saskia Boelsums
Landscape #110, Saskia Boelsums. Courtesy Eduard Planting Gallery

Fotograaf Saskia Boelsums is uit acht finalisten gekozen tot Kunstenaar van het jaar 2020. De bekendmaking markeert de start van de Nationale Kunstweek (9-17 november). De overige finalisten waren Barbara Nanning, Claudy Jongstra, Erwin Olaf, Theo Jansen, Iris van Herpen, Daan Roosegaarde en Klaas Gubbels.

De landschapsfoto’s van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen signatuur: overweldigend en schilderachtig. De kunstenaar laat de essentie van haar beleving zien en maakt de sfeer van het gefotografeerde landschap, met weidse horizonten en grootse wolkenluchten, voelbaar voor de toeschouwer. Daarbij zijn de natuur en de seizoenen een onuitputtelijke bron van inspiratie. De kunstfotograaf voelt zich sterk verbonden met de traditie van Nederlandse landschapsschilders als Vincent van Gogh, Willem Maris en Jacob van Ruisdael.

Saskia Boelsums exposeert momenteel bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam. De galerie presenteert met ‘Landscape Photography’ een selectie intrigerende beelden die de schoonheid laat zien van Hollandse landschappen met imposante wolkenluchten. In oktober is ook een fotoboek gelanceerd van uitgeverij Terra. In het eerste overzichtswerk van de beeldend kunstenaar zijn honderd foto’s opgenomen.

Kijk hier voor het portfolio van Saskia Boelsums uit Focus december 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam