Open Call: Rotterdam Photo 2020

Rotterdam Photo zoekt fotografen die hun werk willen presenteren aan een divers publiek op het festival van 6 tot en met 9 februari 2020. Uit alle aanmeldingen selecteert een commissie de fotografen om te exposeren in scheepscontainers op het Deliplein en andere in-het-oog-springende plekken in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

0
Rotterdam Photo

Met de geselecteerde fotografen uit de open call, gecureerde tentoonstellingen en een randprogramma van workshops en talks presenteert Rotterdam Photo een hedendaags beeld van fotografie. Samen met tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en Haute Photographie vormt Rotterdam Photo tijdens Art Rotterdam een ware ‘fotografiehub’ op de Kop van Zuid. Een plek die vier dagen lang fotografie ademt, omringd door muzikale performances, foodtrucks en horeca.

TRANSITIONS
Het thema van deze vijfde editie is TRANSITIONS. De wereld is op een historisch kantelpunt geraakt: de opkomst van het populisme, de Brexit, het Trump-tijdperk en alle (humanitaire) crises die daaruit voortkomen. De nabije toekomst is onzeker. Deze crises, of liever transities, vormen de rode draad in de komende editie van Rotterdam Photo 2020. In onze maatschappij zijn allerlei transities gaande, van gendertransities tot de energietransitie. Deze transities zijn geen losstaande fenomenen, maar zijn juist onlosmakelijk met elkaar verbonden en verweven. 

Aanmelden
Talentvolle fotografen, kunststudenten en onafhankelijke fotocollectieven worden uitgenodigd werk in te dienen dat aansluit bij dit thema. Rotterdam Photo wil zoveel mogelijk gevarieerd werk laten zien van visuele vertellers van over heel de wereld die zich bezighouden met multidisciplinaire methodes, om zo duiding te geven aan de complexe gelaagdheid van het hedendaagse én het medium fotografie. 
Aanmelden kan tot 10 november 2019. De geselecteerde fotografen krijgen een zeecontainer toegewezen die beschikbaar wordt gesteld tegen een non-profit prijs.

www.rotterdamphotofestival.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam