De Middag van de Theaterfotografie

0
theaterprijs
© Bas de Brouwer

In aanloop naar de uitreiking van de Theaterfotografie Prijs vindt op zondag 15 september van 15.00 tot 17.00 uur De Middag van de Theaterfotografie plaats in Theater Bellevue, Amsterdam.

Theaterfotografie is een vak apart. De foto’s moeten niet alleen als krachtig beeld op zichzelf staan, maar ook de ziel en aantrekkingskracht van een voorstelling vatten én communiceren met een publiek. Deze middag staat in het teken van de theaterfotografie, met keynote speaker Helen Sloan en een dubbelgesprek tussen theaterfotografen Hans Gerritsen en Bas de Brouwer.

Helen Sloan, set- en stillfotograaf bij de serieGame of Thrones.
Sloan geeft een kijkje achter de schermen van theater- en filmfotografie. Behalve een goed oog voor pakkend beeld en een scherp schot, moet je ook je innerlijke ninja wakker maken op de set. Want dat is de kunst van theater- en setfotografie: jezelf onzichtbaar maken.  
Deze lezing is in het Engels

Dubbelgesprek Hans Gerritsen en Bas de Brouwer
Theaterfotograaf Bas de Brouwer zit sinds een paar jaar in het vak en is dit jaar genomineerd voor de Theaterfotografie Prijs. Hans Gerritsen is al ruim 40 jaar theaterfotograaf, o.a. voor Scapino Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans. Onder leiding van moderator Hadassah de Boer gaan zij met elkaar in gesprek over de veranderingen in het vak theaterfotografie.

Kaarten voor De Middag van de Theaterfotografie zijn te koop via www.tf.nl

© Fred Debrock

Theaterfotografie Prijs 2019
de uitreiking van de Theaterfotografie Prijs 2019 vindt op 15 september plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater. De drie genomineerden zijn:

Fred Debrock voor de serie Beginners van Theater Malpertuis
Bas de Brouwer voor de serie Plankton van Frascati Producties / Anna Verkouteren Jansen & Hendrik Kegels
Bart Grietens voor de serie Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs / Rudolphi Producties

© Bart Grietens

De fotoseries zijn nog tot en met 15 september te zien in het Internationaal Theater Amsterdam tijdens het Nederlands Theater Festival 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam