Marwan Magroun Represents

0
Marwan Magroun
foto: Densley Annastatia

Pakhuis de Zwijger en Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun slaan de handen ineen voor “Marwan Represents”. Een programma dat veelbelovende jonge fotografen een podium biedt voor het stimuleren van vernieuwing binnen de fotografie. De eerste gasten  op vrijdag 9 februari zijn Maryam Touzani en Densley Annastatia. Tijdens het programma delen ze hun inspiratie, motivatie en het verhaal achter hun intrede in de wereld van fotografie.

Marwan Magroun is een veelbekroonde Nederlands-Tunesische commerciële en documentaire fotograaf en regisseur. Hij is tevens de huidige Fotograaf des Vaderlands. Zijn werk richt zich op het herdefiniëren van de hedendaagse visuele cultuur. Magroun streeft ernaar deze toegankelijker en inclusiever te maken door gebruik te maken van de kunst van storytelling. Zijn biculturele achtergrond geeft hem diverse perspectieven op sociale onderwerpen zoals identiteitsontwikkeling en representatie. De stedelijke context is zijn speeltuin, met interesses die zich verdiepen in straatcultuur, muziek, mode, design en stedelijke architectuur.

Maryam Touzani heeft in 2023 haar bacheloropleiding afgerond aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk richt zich op documentairefotografie en behandelt thema’s zoals interculturele identiteit en ontheemding. Als dochter van Marokkaanse migranten doorbreekt Touzani traditionele beeldvorming door beeld en tekst te combineren. Ze werd in 2023 tentoongesteld bij Melkweg Expo en was deel van het FOTODOK’s Lighthouse-programma, en maakt deel uit van het Foam Talent-programma in 2024-2025.

Densley Annastatia studeert momenteel aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij onderzoekt zijn eigen identiteit en duikt in zelfontdekking via zijn foto’s. Zijn werk is meer dan alleen beelden; het is een verhaal dat zijn eigen lagen ontvouwt. Het raken van onderwerpen als; vriendschap, mannelijkheid en zijn roots van Curaçao. Annastatia gebruikt landschappen, sfeerbeelden en portretten om het gevoel van zijn omgeving vast te leggen, gevormd door zijn achtergrond en ervaringen.

Marwan Magroun Represents
vrijdag 9 februari, 20.00uur
Grote Zaal Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
Toegang is gratis, reserveer hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam