Andy Summers, A Certain Strangeness

0
Andy Summers
Montserrat - Juy 1981 © Andy Summers

Andy Summers is naast gitarist van The Police, ook een begenadigd fotograaf, met internationale tentoonstellingen en publicaties op zijn naam. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht toont een omvangrijke selectie fotografisch werk.

Sinds 1979, het jaar waarin The Police een legendarisch optreden verzorgde op Pinkpop, is Summers ook een fanatieke fotograaf. Hij publiceerde vier boeken: Throb (1983), Light Strings (2004), I’ll be Watching You (2007) en Desirer Walks the Street (2009). In 2012 maakte hij de film Can’t stand losing you, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografie, waarin zijn fotografiepraktijk een belangrijke rode draad vormt.

De foto’s in het Bonnefantenmuseum zijn gemaakt tussen 1979 en 2018, en tonen een voorkeur voor nachtopnames en bestrijken een breed geografisch gebied, van de Altiplano van Bolivia tot de straatjes van de Golden Gai in Tokio. Hiernaast is er een aparte serie van 250 foto’s te zien die ontstaan zijn tijdens de concerttours van The Police.

Bij de tentoonstelling is een gelijknamige publicatie verschenen.

Andy Summers: A Certain Strangeness
t/m 27 okt
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250, Maastricht  

New York – October 2004 © Andy Summers
Honey Trap, 2009 © Andy Summers
Zhengzhou China – October 2014 © Andy Summers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam