Pride Photo Award expositie in Lil’ Amsterdam

0
Pride Photo Award

Pride Photo Award is terug van weggeweest. Na de laatste editie in 2016 wordt nu de draad weer opgepikt. Op 12 juli begint er, ter ere van Pride Amsterdam 2019 (27 jul t/m 4 aug) een expositie in de Lil’ Amsterdam Passage in het Centraal Station van Amsterdam.

Remember the Past, Create the Future is het thema van Amsterdam Pride 2019. Vijftig jaar geleden vonden in New York de Stonewall-rellen plaats. Deze expositie laat zien wat er sindsdien is veranderd, maar ook dat op veel plekken in de wereld nog steeds gevochten wordt voor de vrijheid om jezelf te kunnen zijn. De tentoonstelling in de Lil’ Amsterdam Passage toont winnende foto’s uit eerdere edities, die elk op een eigen manier over verleden of toekomst gaan. Uiteenlopende en onverwachte verhalen, van pin-ups gebaseerd op lesbische pulpromannetjes uit de jaren ’50 tot een Keniaanse transvrouw die een toekomst opbouwt met haar eigen kapsalon. Van broeierige jongensdromen over de besnorde mannen van de jaren ’70 tot een humoristische kijk op bij elkaar blijven tot de dood je scheidt.

Pride Photo Award
Naast deze tentoonstelling vindt dit jaar ook weer de Pride Photo Award wedstrijd plaats. Binnenkort kan hiervoor ingezonden worden, meer informatie vind je hier De winnaars zullen in september bekend worden gemaakt. Op 1 november is vervolgens de prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling in De Hallen in Amsterdam West.

Pride Photo Award

Remember the Past, Create the Future
12 jul t/m 4 aug (11-19 uur)
Lil’ Amsterdam Passage
Centraal Station, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam