Archief Johan van der Keuken naar Nederlands Fotomuseum

0
Johan van der Keuken
Vlnr: Sardinië, 1963; Paris mortel, 1956-1958 © Johan van der Keuken

Het Nederlands Fotomuseum heeft het archief van Johan van der Keuken (Amsterdam, 1938-2001) in beheer gekregen. Met zijn fotoboeken Wij zijn 17 en Paris Mortel verwierf hij nationale en internationale bekendheid. Deze verwerving is een enorme verrijking van de collectie van het Nederlands Fotomuseum. ‘Johan van der Keuken hoort zonder meer thuis in onze collectie. Hij heeft een ware pioniersrol vervuld. Als een van de eersten ondervroeg hij het medium fotografie door ook met film te werken. En precies deze discussie over de dunne scheidslijn tussen fotografie en film is uiterst actueel in het huidige multimediale tijdperk,’ aldus Birgit Donker (directeur Nederlands Fotomuseum).
In het najaar van 2021 wijdt het Nederlands Fotomuseum een grote retrospectief aan Johan van der Keuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam