AntwerpPhoto is van start gegaan!

0
Antwerp Photo
Anton Corbijn bij zijn werk.

Zondag 24 juni is AntwerpPhoto van start gegaan. Met een uitgebreide festivalweek en vier toonaangevende exposities toont deze nieuwe internationale fotobiënnale wat er leeft binnen de fotografie. Bezoekers worden geïnspireerd en geprikkeld om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan in het prachtige Loodswezen.

Vier toonaangevende exposities bij AntwerpPhoto
AntwerpPhoto toont vier doorlopende tentoonstellingen. Iconobelge is een ambitieuze groepstentoonstelling van meer dan dertig Belgische fotografen. De tentoonstelling is het resultaat van een persoonlijke zoektocht van curator Kaat Celis en 34 zorgvuldig uitgekozen topfotografen (de ene nu al wereldberoemd, de andere vast ooit wereldberoemd) in hun eigen archief. Wat vinden ze zelf iconisch? Welke foto is symbolisch? Wanneer werd een beeld een kantelpunt in hun carrière?

AntwerpPhoto
Werk van Sébastien van Malleghem

Met werk van ondermeer: Stephan Vanfleteren, Sébastien van Malleghem, John Vink, Sanne de Wilde, Nick Hannes, Bieke Depoorter en Carl De Keyzer.Prix Carmignac is een kennismaking met de laureaten van de Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek.Architecture of Density toont werk van de bekroonde documentairefotograaf Michael Wolf. Met zijn reeks brengt Wolf de architectuur van de metropool Hongkong in beeld als nooit tevoren. Ook te zien op AntwerpPhoto: Tokyo Compression, zijn meest recente reeks. Hiervoor richtte Wolf zijn camera op gevangen passagiers die geplet werden tegen de ramen van de bomvolle metro in Tokyo.
1-2-3-4 toont het legendarische werk van Anton Corbijn. Naast iconische beelden van onder meer Nick Cave, Depeche Mode, The Rolling Stones, U2, R.E.M., Metallica en Nirvana vult Corbijn speciaal voor AntwerpPhoto de tentoonstelling aan met nieuw werk.

AntwerpPhoto
Werk van Anton Corbijn

Festivalweek tijdens AntwerpPhoto
Tijdens de festivalweek, die nog tot en met 28 juni loopt, zijn er interessante workshops, lezingen en portfolioreviews te volgen over hoe je succesvol kunt zijn als fotograaf en hoe je je fotoproject kunt financieren. Zo wordt er een photo talk gehouden door Lars Boering, directeur van de World Press Photo Foundation.
De fotobiënnale wordt gehouden in het Loodswezen, op de Tavernierkaai 3. Dit gebouw is tijdens AntwerpPhoto voor het eerst open voor publiek. Het beschermde monument dateert uit 1890 en is een van de mooiste gebouwen in de Antwerpse stadskern.

AntwerpPhoto

AntwerpPhoto
t/m 30 sept
Kijk voor tickets en/of registratie en programma-informatie op www.antwerpphoto.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam