Tips voor het vinden van het perfecte hoortoestel in een online winkel

0

Gehoorproblemen komen veel voor, met slechthorendheid als bekendste probleem. Als je merkt dat je gehoor achteruit gaat, kun je een audicien afspraak maken. Bij de juiste hooroplossing voor jouw specifieke hoorprobleem komt een stuk maatwerk kijken en een audicien heeft zich hier in gespecialiseerd. De audicien zal eerst een hoortest bij je uitvoeren en als blijkt dat je slechthorend bent, advies geven over geschikte hoortoestellen. Toch is het ook mogelijk om een passend hoortoestel te vinden in een online winkel. Als je slecht ter been bent of om een andere reden niet gemakkelijk de deur uit kunt of wilt, bestaat er gelukkig de optie om online een gehoorapparaat aan te schaffen. Er zijn echter wel wat aandachtspunten om rekening mee te houden als je online op zoek gaat naar je nieuwe gehoorapparaat. Lees hier een aantal tips voor het vinden van het perfecte hoortoestel in een online winkel.

Kies je product

Als je op zoek gaat naar een gehoorapparaat, bedenk dan of je misschien meteen op zoek wilt naar andere producten bij de online audicien. Oordoppen op maat kosten bijvoorbeeld wat meer dan standaard oordoppen, maar bieden ook meer bescherming. Een veelvoorkomende (mede)oorzaak van hoorproblemen is gehoorbeschadiging door harde muziek en ander lawaai. Oordoppen die voor jou op maat zijn gemaakt (otoplastieken) sluiten het gehele oor af en dempen zo de schadelijke frequenties van herrie en harde volumes. Goede oordoppen kunnen daarom verder gehoorverlies tegengaan, dus zijn zeker het overwegen waard als je (bijvoorbeeld op het werk) regelmatig wordt blootgesteld aan lawaai. Houd er wel rekening mee dat voor een perfecte pasvorm van de oordoppen een oorafdruk gemaakt moet worden in de winkel.

Begin met een online hoortest

Als je twijfelt aan de kwaliteit van je gehoor, is een online hoortest een makkelijke eerste stap om een indicatie te krijgen. Zeker als je vermoedt dat je gehoor achteruit gaat, is het goed om af en toe even te testen hoe het ervoor staat en een online test kun je snel en gemakkelijk vanuit huis doen. Meestal bestaat een online hoortest uit een combinatie van een piepjestest of andere geluidsopname en een korte vragenlijst. Bij elkaar neemt dit slechts enkele minuten van je tijd in beslag en afhankelijk van de testresultaten kun je al dan niet besluiten om een uitgebreidere test bij de audicien uit te laten voeren.

Laat je adviseren

Als eenmaal duidelijk is dat je last hebt van slechthorendheid en een gehoorapparaat nodig hebt, kun je online een hoortoesteladviesstest doen dat door online audiciens wordt aangeboden. Ook hiervoor vul je eerst een vragenlijst in over jouw dagelijkse situaties, waarna je gehoor wordt getest. Vervolgens krijg je hooradvies op maat en kun je geadviseerde hoortoestellen direct bekijken en online bestellen. Toch liever een persoonlijke gesprek met een gehoorspecialist voordat je je gehoorapparaat (eventueel online) aanschaft? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij een audicien, zodat je uitgebreid advies kunt krijgen, vragen kunt stellen en alle opties rustig door kunt nemen. Zo kan de audicien adviseren om het hoorprobleem uitgebreider te laten onderzoeken door een KNO-arts, zodat ook eventuele medische informatie kan worden meegenomen in het uiteindelijke advies. Neem deze tips mee als je op zoek gaat naar het perfecte hoortoestel in een online winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam