Maak prachtige foto’s met de iPhone 14

0
iPhone 14

Elk jaar voert Apple wat verbeteringen toe aan de camera’s en software van nieuwe iPhones, bij de iPhone 14 is dit ook het geval. De iPhone 14 en 14 Plus zijn voorzien van 2 achter camera’s, de Pro varianten hebben zelfs 3 achter camera’s. De iPhone 14 heeft een groothoeklens en een ultra groothoeklens met 2x optische zoom.

Voorcamera iPhone 14

De voorcamera van de iPhone 14 is verbeterd. Het is ‘eindelijk’ voorzien van een 12 megapixel camera, hiermee is het mogelijk om zelfs in 4k te filmen. Dit betekent dat selfies er nog nooit zo goed hebben uitgezien. De vernieuwde voorcamera van de heeft een beter diafragma, waardoor er 38% meer licht wordt opgenomen. Hierdoor krijg je betere worden foto’s nog scherper.

Achtercamera iPhone 14

Het aantal camera’s en megapixels zijn hetzelfde gebleven als voorgaande modellen. Twee camera’s op de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. De hoofdcamera wordt de groothoeklens genoemd met 12 megapixels, daarnaast is de iPhone 14 voorzien van een ultra groothoeklens 12 megapixel (0.5x zoom). Een ultra groothoeklens is een lens met een brede beeldhoek. Het voordeel van zo’n lens is dat je er meer van in je frame kunt passen. Dus als je bijvoorbeeld een groot landschap wilt laten zien of zelfs een groot object dicht bij je wilt vastleggen, is deze lens beter geschikt voor de taak dan een standaard groothoeklens.

Nieuwe camera functies

Met de introductie van de iPhone 14 is ook de camerasoftware verbeterd. Zo heeft de iPhone een vernieuwde flits, deze flits past zich aan op de afstand van het te fotograferen object. Door de Photonic Engine is het mogelijk om tot 3x meer licht uit dezelfde foto te halen. Hierdoor worden de beste pixels uit meerdere belichtingen samengevoegd in één foto.

Hogere introductieprijs

De iPhone heeft een introductieprijs van € 1019,- en dat is aanzienlijk hoger dan die van zijn voorganger. Wil je de iPhone 14 kopen maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Je oude iPhone verkopen levert tegenwoordig een flinke besparing op. Zoek eens online naar de verkoopwaarde van je oude iPhone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam