Documentaire over Koos Breukel: Het oog dat voelt

0
Koos Breukel
Koos Breukel

Op 24 september begint in Utrecht het jaarlijkse Nederlandse Filmfestival. Een van de programma-onderdelen is Het oog dat voelt, een korte documentaire over Koos Breukel.

Koos Breukel werkte als portret­fo­tograaf voor onder meer Quote, Oor en Else­vier. Zijn leven neemt een wending als hij in 1992 een ernstig auto-ongeluk over­leeft. Hij kiest nu onder­w­erpen die hem persoon­lijk raken, zoals de getrau­ma­tiseerde slachtof­fers van de Faro-vliegramp of zijn opgroeiende zoon Casper. In zijn eenvoudige studio, aan het werk, bij zijn foto’s of bij het inrichten van exposi­ties blikt hij terug, vertelt hij over zijn inspi­ratie, zijn aanpak en gecon­cen­treerd kijken. Zijn Vlaamse collega Stephan Vanfleteren herkent in Koos een verloren broer.

Het oog dat voelt, Duur: 56 minuten, Regie: Lex Reitsma, Productiebedrijf: SNG Film
Zaterdag 25 september, 12.30 Kinepolis Jaarbeurs 13, Utrecht.
Online te streamen vanaf 26 sept t/m 3 okt.
Klik hier voor meer informatie en tickets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam