Simone Bennett in Museum Hilversum

0
Simone Bennett
Traceshighrespress @Simone bennett

Museum Hilversum presenteert het eerste grote museale soloproject van audiovisueel kunstenaar Simone Bennett die speciaal voor het museum is samengesteld. De expositie gaat over de verhouding tussen mens en natuur in het antropoceen, het tijdperk waarin door toedoen van de mens het leven op aarde in gevaar wordt gebracht. Hearth and Home is een cinematografische ervaring waarin film, audio en fotografie samenkomen.H Haar films zijn bijna bewegende foto’s en haar fotografie oogt als still uit een film.  

In de verschillende series zie je onzichtbare verbindingen, protest, onbestemde taferelen en de urgente problematiek van de bosbranden die zich opdringen. De kunstwerken vertellen over de verbintenis van mensen en hun omgeving, en onderzoeken een manier waarop herinneringen daarin een cruciale rol spelen. Het fascineert Bennett wie of wat ons als mens vormt en hoe wij ons verhouden tot elkaar en onze omgeving. De korte experimentele film Gentle Wildfire gaat in Museum Hilversum in première. Deze film is geschoten in Portugal en gaat over verdwijnende herinneringen na een bosbrand.  

Simone Bennett
The Chairman @Simone Bennett
Simone Bennett
Let’s Get Lost @Simone Bennett

Simone Bennett – Hearth and Home 
t/m 25 okt 
Museum Hilversum 
Kerkbrink 6, Hilversum 
Museumhilversum.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam