PHOTO020 – Webinar met Scarlett Hooft Graafland

0
focus-magazine-photo020-webinar

Op woensdag 6 mei organiseert PHOTO020 een webinar met Scarlett Hooft Graafland.
De avonden van PHOTO020 kunnen natuurlijk niet fysiek plaatsvinden, vandaar een gesprek met Scarlett online.

Over Scartlett Hooft Graafland

Scarlett Hooft Graafland (1973) staat bekend om haar zorgvuldig gechoreografeerde surrealistische fotografie en heeft een grote staat van dienst. Ze is fotograaf, beeldenmaker, onderzoeker en avonturier. Scarlett creëert scenes uit de meest geïsoleerde uithoeken van de wereld: in het noorden van Canada wikkelt ze een neonkleurig touw om een iglo en op de zoutvlaktes van Bolivia maakt ze met gedroogde kruiden een kleurrijk tapijt. Ze bedenkt ter plekke wat ze wil fotograferen, zoekt naar materialen en improviseert met situaties, daarbij werkt ze vaak samen met lokale kunstenaars en bewoners. Ze wacht op hét moment, legt de actie vast en alles verdwijnt weer in het niets. Het is de foto die voortleeft en onze fantasie prikkelt maar tevens oproept oneindig zuinig te zijn op onze planeet. Zelfs spreekt ze over sculpturen die ze in het landschap plaatst. Scarlett houdt van de spanning van locaties waar mensen dicht op de natuur leven. Al haar werk is analoog tot stand gekomen zonder gebruik van Photoshop. Haar interacties weerspiegelen een uitwisseling tussen het grenzeloze rijk van de natuur en de relatieve grenzen van cultuur.

“Wat me duwt om afgelegen plekken te verkennen, is mijn heimwee naar regio’s die nog volledig natuurlijk zijn. Onaangeroerde plaatsen, waar mensen nauwelijks zijn tussengekomen. Ik ben gefascineerd door hoe mensen het volhouden en overleven ondanks de omstandigheden die vaak ruw en rigoureus zijn. ”

Klik hier om je aan te melden voor PHOTO020 – Webinar met Scarlett Hooft Graafland.
Aanmelden is gratis.
Aanvang 20.00 uur.

www.scarletthooftgraafland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam