Sparen voor jouw dure fotogear: hoe kun je dat makkelijk doen?

Ben je van plan om op termijn fotogear aan te schaffen, maar vind je het lastig om hiervoor te sparen? Begrijpelijk, want fotogear is duur en geld opzijzetten is voor veel mensen niet eenvoudig. Moderne camera's en lenzen kosten al gauw honderden tot duizenden euro's en niet iedereen heeft zulke bedragen achter de hand. Daarom hebben we hieronder een aantal goede tips op een rijtje gezet, die je helpen om snel en slim te sparen. Zodat jij straks jouw favoriete fotogear kunt aanschaffen.

0
fotogear
foto: Free-Photos from Pixabay

1. Besparen op energie
Een effectieve manier om geld te besparen is door naar je energiekosten te kijken. Dit begint met het kiezen van de voor jou voordeligste energieleverancier door meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Energieleveranciers vergelijken kan tegenwoordig gemakkelijk online, evenals het overstappen. Door over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kun je al snel tientallen tot wel enkele honderden euro’s per jaar bezuinigen. Verder kun je goed op energie bezuinigen door zo kort mogelijk te douchen, de kachel een uur voordat je gaat slapen enkele graden lager te zetten.

2. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven
Sparen is bijna onmogelijk zonder dat je een helder inzicht in de vaste inkomsten en vaste lasten die je elke maand hebt. Kijk wat je bestedingsruimte is – het geld dat elke maand overblijft na aftrek van de onkosten – en of al jouw uitgaven wel echt nodig zijn. Zo kun je besparen op jouw mobiele-abonnement, tijdschriften opzeggen, kritisch kijken naar je verzekeringen en kijken of er bezuinigd kan worden op de hypotheek.

3. Kritischer boodschappen doen
Boodschappen zijn recent, door de btw-verhoging, behoorlijk duurder geworden. Een goede reden om serieus te kijken naar jouw uitgaven in de supermarkt. Controller supermarktfolders op aanbiedingen, ruil een keer een A-merk in voor een eigen merk en kijk kritisch naar overtollige boodschappen die van het lijstje kunnen. Mensen die deze aanpak hanteren, besparen maandelijks tientallen euro’s op hun supermarktuitgaven.

4. Vaker de fiets pakken voor korte ritjes
We leven in een welvarende tijd. Voor veel mensen is het hierdoor normaal geworden om voor het gemak altijd de auto te pakken. Ook voor korte afstanden springt menigeen in de auto. Maar juist deze korte ritten zijn, omdat de auto bij korte afstanden naar verhouding veel benzine verbruikt. Schaf deze autoritten af en fiets in het vervolg: deze maatregel levert je jaarlijks tientallen euro’s extra op. En was ook zelf je auto, in plaats van elke maand de wasstraat te pakken.

5. Koop meer tweedehands spullen
Door bij de aankoop van meubilair, witgoed en hobbyspulletjes te kiezen voor tweedehands spullen, kun je een hoop geld uitsparen. Er zijn websites genoeg die gebruikte goederen aanbieden voor vaak erg aantrekkelijke prijzen. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of Speurders. Zet het geld dat je bespaart op een spaarrekening, zodat je er ook nog rente over ontvangt. Zo heb je het benodigde geld voor jouw fotogear snel bij elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam