Bastiaan Woudt – Twist

0
Bastiaan Woudt
Carlos, 2014 © Bastiaan Woudt

Met Twist heeft Bastiaan Woudt zijn eerste museale tentoonstelling te pakken. Bastiaan wist de afgelopen jaren snel internationaal door te breken met zijn beelden, herkenbaar aan de combinatie van krachtige zwart-witcontrasten en, tegelijkertijd, een fluweelzachte textuur. 

Twist omvat circa vijfentwintig grootformaat werken, met zowel portretten als reisfotografie. De grafische kracht van fotografie, de lijnen, vormen en texturen komen volgens Woudt het beste tot hun recht zonder kleur. Daarin zit voor hem de essentie van fotografie: een beeld in zwart-wit neemt een stukje van de realiteit weg. Hij wil de toeschouwer ‘meenemen’ in een beeld en deze zijn eigen ideeën en gevoelens hierbij laten ontdekken. Waar hij in de studio eindeloos kan experimenteren, heeft hij op reis vaak maar enkele seconden om een beeld vast te leggen.

Bastiaan Woudt
Unveil, 2016 © Bastiaan Woudt

In de tentoonstelling zijn foto’s te zien, gemaakt tijdens reizen naar Marokko, Oeganda en Nepal. Bij de tentoonstelling verschijnt in een gelimiteerde oplage de catalogus Twist, met alle werken uit de tentoonstelling, uitgegeven door 1605 Publishers, Bastiaan Woudts eigen uitgeverij.

Van 16 april t/m 18 september te zien bij Museum Kranenburgh in Bergen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam