De WWF-Frans Lanting Photo Award 2018 is gestart!

0
WWF-Frans Lanting Photo Award
Moeder en kind © WWF Koen Hoekemeijer

De grootste natuurfotografiewedstrijd van Nederland, de WWF-Frans Lanting Photo Award, is weer begonnen. Fotografen kunnen hun foto’s insturen en kans maken op de fel begeerde award, vernoemd naar de bekende natuurfotograaf Frans Lanting.

WWF-Frans Lanting Photo AwardDe perfecte natuurfoto kun je maken in de mooiste natuurgebieden van Nederland of het buitenland, maar ook zeker in je eigen achtertuin. “Natuurfotografie begint met heel goed en vol verwondering kijken naar de wereld om je heen’’, aldus Frans Lanting. ,,Wat zie je echt? Wat betekent dat? En kun je dat in één beeld vangen? Dat is voor mij natuurfotografie.”

Deelnemers kunnen tot 10 september hun mooiste natuurfoto’s insturen naar wwf.nl/photoaward. De WWF-Frans Lanting Photo Award kent drie leeftijdscategorieën: kinderen t/m 11 jaar, jonge talenten tussen 12 en 17 jaar en volwassenen. Een professionele jury onder leiding van de wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting buigt zich over de foto’s. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WWF-project in Zambia en de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award. Vanaf dit najaar kan iedereen ook weer stemmen voor de Publieksprijs. De prijswinnaars worden eind 2018 bekend gemaakt.

WWF-Frans Lanting Photo Award
© WWF Nicky van Opstal

Vorig jaar werd de WNF-Frans Lanting Award gewonnen door Koen Hoekemeijer uit Amsterdam. Hij fotografeerde het serene schouwspel van een moederbultrug en haar jong. Bij de Young Talents won de toen 14-jarige Nicky van Opstal met een beeld van schelpen die als vlinders van het Noordzeestrand lijken weg te fladderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam